Фото: Апостроф

Весняне водопілля: у яких областях очікується ріст рівня води

У зв'язку із весняним водопіллям у низці регіонів України оголосили про небезпеку. Найвищий рівень, червоний, оголосили в Черкаській та Чернігівській областях.

Про це повідомили в прес-службі "Укргідрометцентру".

20-21 квітня на Верхньому Дніпрі рівень води утримуватиметься близьким до максимальної позначки піку весняного водопілля. Зберігатимуться затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення, часткове затоплення окремих населених пунктів та початкове затоплення житлових будинків у Чернігівському районі Чернігівської області. 

На ділянці Десни нижче села Розльоти в межах Чернігівської області продовжиться ріст рівнів води на 2-10 см за добу. Затоплення можливе в Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах. У самому Чернігові можливе подальше затоплення територій міського пляжу, садово-дачної забудови, доріг на заплаві.

На річці Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі. Упродовж 20-22 квітня очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні біля села Макошине висотою 740-750 см над нулем поста. 

Унаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься затоплення заплавних територій та понижених ділянок у низці населених пунктів на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області.

У Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів. Оголошено ІІ рівень небезпеки — помаранчевий.

Також можливе затоплення населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Можливе початкове затоплення заплавних територій на Каховському водосховищі у населених пунктах у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях. Оголошено ІІ рівень небезпеки — помаранчевий.

Нагадаємо, катастрофічного затоплення Києва у зв'язку з паводками не буде. Вода в столиці вже почала відступати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.04.2023 17:10