Фото: Факти ICTV

Влада Києва попередила про пік паводка 22 квітня: чи є загроза підтоплення будинків

У Києві вже декілька днів поспіль спостерігають падіння рівня води в Дніпрі. За ці останні кілька діб вода відійшла на понад 30 см. Але зберігається ІІ рівень небезпеки — помаранчевий.

Про це повідомили в КМВА.

Відзначимо, станом на 10 ранку 21 квітня рівень води біля столичного моста "Метро" становить 9 324 см, що на 13 см менше, ніж минулої доби. Критичний для Києва рівень — це понад 9 400 см.

У КМВА зауважили, що досі підтоплені острови у парку "Муромець", "Гідропарку", Трухановому острові, Галерній затоці, Корчуватому. Також затоплені деякі приватні ділянки в районі Осокорків. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. 

За прогнозами "Укргідрометцентру", пік весняного водопілля для столиці очікується у суботу, 22 квітня.

"Але передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Проте всі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій", — сказав начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, у зв'язку із весняним водопіллям у низці регіонів України оголосили про небезпеку. Найвищий рівень, червоний, оголосили в Черкаській та Чернігівській областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.04.2023 12:29