У Криму незаконно ув'язнені 58 кримських татар, - Джепарова

24 ЛИСТОПАДА 2017 13:45

У ефірі програми «Право на владу» перший заступник міністра з питань інформаційної політики Еміне Джепарова повідомила, що у Криму у незаконному ув'язненні перебувають 58 кримських татар, передає TrueUA  

«Ми сьогодні вирвали з лап Путіна – Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Це перемога, насправді. Таких в’язнів сьогодні, насправді, 58 в Криму. Більше 100 дітей сьогодні у Криму виховуються без батька. Як давати цьому раду – надскладний процес. Бо сьогодні Крим є вторинним. Тому що у пріоритеті є Донбас, на жаль. І не лише політично, а навіть, інформаційно. Ми сьогодні кажемо, що має бути формалізована платформа , яка системно, а не спорадично від того як когось затримали, піднімає питання Криму. Сьогодні має бути певна платформа. Сьогодні жодна міжнародна організація, не має доступу до Криму. Фактично, держава Україна обмежена у можливостях офіційно мати інформацію, що там відбувається, міжнародних моніторів не допускають», - наголосила Джепарова.   

Нагадаємо, що прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом обшуків російськими силовиками в Криму і смерті ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашки.

 

Суспільство, 24.11.2017 13:45