У Кривому Розі вже пʼятеро жертв внаслідок ракетного удару: пошуково-рятувальні роботи тривають (оновлено)

Зросла кількість жертв внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу Дніпропетровської області, який окупанти завдали у понеділок зранку, 31 липня. Рятувальники витягнули з-під завалів ще одне тіло.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Пʼятеро загиблих, серед яких дитина. Вже відомо про 64 постраждалих. З них – двоє хлопчиків та троє дівчат. Від чотирьох до 17 років", — розповів Сергій Лисак.

За його словами, більшість поранених лікуватимуться вдома, а понад 20 залишаються у лікарнях. 

"Пробачення не буде! Ніколи! Болотяні нелюди заплатять! За кожного безневинно вбитого… За страждання наших людей… За сльози матерів", — написав у соцмережах очільник Дніпропетровщини.

Тим часом у мерії Кривого Рогу оголосили вівторок, 1 серпня, Днем жалоби.

Оновлено

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що внаслідок ракетного удару кількість постраждалих збільшилася до 73 людей, у тому числі восьмеро дітей. До лікарень госпіталізовано 22 поранених, у тому числі двоє дітей. Двоє людей перебувають у тяжкому стані.

Ракетний удар по Кривому Рогу 31 липня: що відомо

31 липня зранку у Кривому Розі пролунали вибухи. Росіяни випустили по місту дві ракети. У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, що одна із них влучила у чотириповерхову будівлю навчального закладу, а інша — у багатоповерхівку. На місці працюють відповідні служби, які рятують людей, що опинились під завалами.

У Повітряних силах зазначили, що окупанти, ймовірно, використали для удару по Кривому Розі балістичне озброєння. Водночас наголосили, що тип ракет, якими завдають удари окупанти по території України, можна визначити остаточно лише тоді, коли будуть знайдені уламки. Тоді спеціалісти по двигунах встановлюють тип боєприпасу.

Нагадаємо, у Кривому Розі на Дніпропетровщині, внаслідок ракетного удару, який росіяни завдали зранку 31 липня загинула мама зі своєю неповнолітньою донькою. Матері було 45 років, а дівчинці — усього десять. Родичка загиблих розповіла, що вони мешкали на восьмому поверсі знищеного російською ракетою будинку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 17:26