Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У Кропивницькому пролунав вибух: в ОВА заявили про підрив гранати

Ввечері у вівторок, 19 грудня у Кропивницькому пролунали звуки вибухів. На місце події одразу попрямували наряди патрульної поліції та рятувальників.

Про це повідомив очільник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

"Друзі! Стосовно вибуху в Кропивницькому прошу зберігати спокій. Чергові наряди патрульної поліції та ДСНС виїхали на місце події", — зазначив посадовець.

Пізніше він додав, що, за попередньою інформацією чергових патрульної поліції, встановлено, що вибух є наслідком підриву гранати. 

"Особу, яка його імовірно здійснила затримано. Постраждалих немає", — наголосив Райкович.

Нагадаємо, 15 грудня на Закарпатті в будівлі Керецьківської сільської ради депутат Сергій Батрин під час засідання сесії підірвав три гранати "РГД". Тоді депутати закладали бюджет на наступний рік. За даними ЗМІ, Батрин просив надати йому слово, але його ігнорували. Коли ж почали обговорювати питання премії для голови громади, він розізлився, вийшов і повернувся вже з трьома гранатами, які кинув у залу.

17 грудня йому обрали запобіжний захід — два місяці під вартою без права внесення застави. Сам Батрин проти рішення суду не заперечував. Нині він у Свалявській міській лікарні, проте згодом його переведуть до спецпалати. Відомо, що внаслідок інциденту постраждали 26 осіб — їх було шпиталізовано, один чоловік згодом помер у лікарні. За вчинення теракту, що призвів до загибелі людини, депутату загрожує довічне ув'язнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 19.12.2023 20:36