Фото ілюстративне. Джерело: uanews

У Литві затримали перше авто з російськими номерами: чи конфіскують його для України

На кордоні Литви затримали перший легковий автомобіль з реєстраційними номерами знаками Російської Федерації. Авто Audi Q7 тепер можуть конфіскувати та передати Україні.

Про це пише Delfi.

"11 березня литовські митники у Медінінкай затримали перший легковий автомобіль із реєстраційними номерними знаками РФ. Громадянин Молдови їхав ним із Литви до Білорусі. Він сказав, що нічого не знав про введені Євросоюзом обмеження", — йдеться у повідомленні.

Затримання було зареєстроване о 23:00. На КПП "Медінінкай" приїхав автомобіль Audi Q7 із російськими номерами. Транспортний засіб було затримано. З'ясувалося, що власником авто є громадянка Росії. Громадянин Молдови на момент зупинки перебував в автомобілі один.

Водія ознайомили з чинними з 11 березня 2024 року правилами та попередили, що йому потрібно заплатити штраф. Також у нього конфіскують автомобіль.

"Було складено протокол про адміністративне правопорушення. Авто вартістю 41 690 євро затримано. Швидше за все, транспортний засіб буде конфіскований та переданий для потреб України", — пише видання.

Варто зазначити, що у Литві та інших країнах Євросоюзу не повинно залишитися автомобілів з російськими номерними знаками. До 11 березня ці автомобілі мали залишити територію ЄС. З понеділка власники автомобілів з російськими номерами вважаються порушниками вимог законодавства і щодо них застосовуватиметься відповідальність — штраф чи конфіскація автомобіля.

Фото: Delfi

Фото: Delfi

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Латвія конфісковуватиме транспортні засоби з білоруськими номерами. Авто планують передавати Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.03.2024 19:22