Фото:photo-denver

У Латвії конфісковуватимуть автомобілі з білоруськими номерами: їх передаватимуть Україні

Латвія конфісковуватиме транспортні засоби з білоруськими номерами. Авто планують передавати Україні.

Про це пише Apollo.

"29 лютого Сейм прийняв підготовлені опозиційним Національним об'єднанням поправки до закону "Про дорожній рух", які передбачають заборону на перебування в Латвії транспортних засобів, зареєстрованих у Білорусі", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2023 році набули чинності ухвалені парламентом поправки до закону "Про дорожній рух", які передбачають, що з середини лютого заборонено перебувати в Латвії транспортним засобам, зареєстрованим у Росії. Закон передбачає, що якщо авто не зареєстроване у Латвії та буде виявлено його несанкціоноване використання в дорожньому русі, транспортний засіб конфіскується та передається Україні.

Депутати пропонують, щоб транспортні засоби, зареєстровані в Білорусі, поширювалися на ті ж умови, що й російські транспортні засоби, оскільки в іншому випадку транспортні засоби з російськими номерами можуть бути перереєстровані в РБ, і вони можуть повернутися в рух Латвії.

Згідно з документом, авто з білоруськими номерами повинні залишити територію Латвії або перереєструвати їх у Латвії протягом трьох місяців з моменту набрання чинності законом.

"Також у поправках йдеться про те, що несанкціоноване використання транспортного засобу, зареєстрованого в Білорусі, каратиметься штрафом від 750 до 2000 євро, а транспортний засіб буде конфісковано", — пише видання.

Нагадаємо, латвійський уряд вирішив продовжити терміни обмежень на в'їзд громадян Росії до весни наступного року, враховуючи загрозу безпеці з боку Москви. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.02.2024 16:14