Фото ілюстративне. Джерело: "Укрзалізниця"

У Львові провідник не впускав у потяг жінок, поки першим не зайде чоловік: "Укрзалізниця" відреагувала

У вівторок, 5 березня, у Львові під час посадки на поїзд провідник "Укрзалізниці" не впустив у вагон жінок, поки першим не зайде чоловік.

Про даний інцидент повідомила військова Ірина Бобик. Вона написала пост-звернення до "Укрзалізниці" у Facebook.

Жінка розповіла, що під час посадки на рейс "Львів-Запоріжжя" провідник відмовився розпочати посадку пасажирок у вагон, адже, за його словами, першим має зайти чоловік-пасажир.

"Сьогодні у Львові, при посадці пасажирів у поїзд ''Львів-Запоріжжя" 128 ЛБ НШ провідник Ковбасюк Петро Петрович, відмовлявся розпочинати посадку пасажирок у вагон, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир (чоловіка не було, і гурт пасажирок чекав на пероні). На мої спроби вирішити ситуацію мирно провідник не реагував", — заявила вона.

Ірина Бобик зазначила, що провідник впустив у вагон жінок лише після того, як вона повідомила, що є військовослужбовицею.

"Укрзалізниця", чи не могли б ви провести інструктаж серед ваших провідників про недопустимість проявів сексизму на робочому місці?" — звернулася військова до компанії.

Реакція "Укрзалізниці"

У прес-службі "Укрзалізниці" відреагували на інцидент — перепросили за незручності та пообіцяли розібратися у ситуації.

"Ми щиро просимо вибачення за незручності, які ви перенесли через наших провідників. У нашій компанії ми дотримуємося принципу рівноправності пасажирів, а також важливість забезпечення високоякісного сервісу у нас завжди у пріоритеті. Ми постійно працюємо над підвищенням кваліфікації наших провідників, щоб забезпечити нашим пасажирам приємну та комфортну подорож", — йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслили, що проведуть розмову з працівниками.

"Ми обов'язково проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому. Ми не забобонні та серйозно ставимося до даного випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів", — додали в "Укрзалізниці".

Нагадаємо, раніше в акціонерному товаристві "Укрзалізниця" назвали найпопулярніші маршрути приміського сполучення регіональних філій. Щоденно у там перевозять понад 110 тисяч пасажирів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.03.2024 21:55