Фото: Укрінформ

У Маріуполі рашисти перевіряють підлітків на "лояльність до України"

У тимчасово окупованому Маріуполі окупанти продовжують проводити фільтраційні заходи. Зокрема, вони почали перевіряти місцевих підлітків на участь у партизанському русі.

Про це повідомили у Центрі національного опору.

Відомо, що підлітків зупиняють на блокпостах і перевіряють їхні мобільні телефони та наявність у них російських паспортів, які видають згідно з російським законодавством з 14 річного віку.

"Після перевірки на причетність до партизанського руху, з дітьми проводять "профілактичні бесіди"на яких вимагають повідомляти про "ненадійних товаришів", зазначають в Центрі нацспротиву. 

Водночас в місті спостерігається практика викрадення мешканців.

Нагадаємо, раніше російські окупанти мали намір вивести з тимчасово окупованих територій Луганської області 750 дітей. Їх планували відправити до Росії нібито на лікування. Для більшості школярів рашисти вигадали "патології", що і стало приводом для фейкового оздоровлення.

Відомо, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія незаконно вивезла понад 19 тисяч дітей. Такими є підрахунки української влади. У захоплених регіонах перебувало щонайменше 200 тисяч українських дітей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

 

Війна, 27.06.2023 04:35