Фото: соцмережі

У Марокко стався потужний землетрус: загинули та постраждали сотні людей

У центральному Марокко стався сильний землетрус магнітудою 6,8 бала. Сотні людей загинули.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що у ніч на 9 вересня за 16 кілометрів від населеного пункту Талат було зафіксовано землетрус. За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований у горах Високий Атлас, за 71 кілометр (44 милі) на північний захід від Марракеша, на глибині 18,5 кілометрів. Землетрус стався о 23:11 за місцевим часом (22:11 за Гринвічем). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

За даними міністерства внутрішніх справ країни, люди загинули в Марракеші та кількох районах на південь.

"Згідно з попереднім звітом, унаслідок землетрусу загинули 296 людей у провінціях і муніципалітетах Аль-Хауз, Марракеш, Уарзазат, Азілал, Чічауа і Тарудант", — йдеться в заяві міністерства.

Крім того, ще 153 людини постраждали, їх госпіталізували до лікарень. На місцях події ведуться роботи з розбору завалів. Як розповіли в МВС Марокко, найбільше пошкоджень сталося за межами міст і селищ.

Нагадаємо, раніше Туреччину накрили потужні зливи, через які затопило будинки у районах Арнавуткей, Башакшехір і Кючукчекмедже. Внаслідок негоди загинули люди та є зниклі безвісти.

Додамо, 13 серпня у Північній Кореї сталися два невеликі природні землетруси. Експерти зазначають, що їх зафіксували поблизу ядерного полігону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.09.2023 08:15