Фото: Нацполіція

У Миколаєві троє підлітків на замовлення росіян спалили автівки військових (відео)

У Миколаєві поліція викрила завербованих російськими спецслужбами трьох неповнолітніх паліїв автівок українських військових.

Про це повідомила прес-служба поліції Миколаївщини.

За інформацією правоохоронців, троє місцевих мешканців віком від 13 до 16 років за винагороду підпалили два автомобілі військовослужбовців Збройних сил України. Свої дії вони знімали на відео для звіту російським замовникам. 

"8 та 9 серпня на спецлінію 102 надійшло повідомлення про пожежу автомобілів військових Mitsubishi L 200 у мікрорайоні Соляни та Ford Ranger у мікрорайоні Північний. Поліцейські встановили, що причиною займання позашляховиків став умисний підпал", — розповіли у поліції.

Крім того, правоохоронці встановили, що підлітки діяли за вказівками російських спецслужб, спілкуючись із кураторами в одному з месенджерів.

Відтак, 16-річним затриманому слідчі вже повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ. Йому загрожує до 8 років ув'язнення. Натомість ще вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали 16-річного підлітка, якого підозрюють у підпалі авто Сил оборони. У Службі безпеки наголошують, що метою росіян є створення ілюзії, що підпали в Україні здійснюють не за гроші Федеральної служби безпеки РФ, а нібито в нашій державі існує проросійське "підпілля", яке у такий спосіб намагається зірвати мобілізацію та допомогти окупантам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.08.2024 17:59