У Міноборони Британії зробили прогноз щодо відновлення Кримського мосту

09 ЛИСТОПАДА 2022 10:31

Ремонт Кримського моста не зможуть закінчити в обіцяні терміни. Він навряд чи повноцінно почне працювати до вересня 2023 року

За даними Міноборони Великої Британії, до 8 листопада росіяни планували почати заміну 64-метрового прольоту моста. При цьому наголошується, що для заміни пошкоджених ділянок необхідно ще три прольоти, пише TrueUA.

Окупанти в Криму заявляли, що цю частину мосту відновлять до 20 грудня. Пізніше у РФ визнали, що роботи на іншій проїжджій частині призведуть до порушення руху до березня 2023 року. У зв'язку з цим Британські розвідники вважають малоймовірним запуск повноцінної роботи моста до вересня 2023 року, тому що ремонт буде залежати від погодних умов взимку.

"Атака на Кримському мосту призвела до перерви матеріально-технічного постачання Росії в Крим і південь України, зменшивши здатність Росії переміщати військову техніку і війська в цей район по залізниці або по дорозі", – йдеться в повідомленні в Twitter.

Нагадаємо, 8 жовтня вранці на Кримському мосту стався вибух і пожежа. Російський диктатор назвав вибух на мосту "терактом" та традиційно звинуватив у цьому Україну.

Читайте також: Зеленський пояснив, що для України означає повернути Крим

Війна, 09.11.2022 10:31