Фото: "Дзеркало тижня"

У Міноборони назвали вражаючу кількість жінок в армії

Понад 42 тисячі жінок є військовослужбовцями Збройних сил України. Загалом понад 60 тисяч жінок сьогодні стоять на захисті України.

Про це у Telegram повідомляє Міністерство оборони.

Цифра постійно збільшується, адже у відповідь на російське вторгнення значна кількість українських жінок долучилася до лав Збройних сил України. Цьому сприяють також суттєві зміни в українському законодавстві, які дозволяють жінкам повною мірою реалізувати себе у війську.

"Вони тримають оборону нарівні з чоловіками, воюють, ризикують і, на жаль, віддають свої життя. Вони — взірець відваги та відданості для всього світу. Понад 60 тисяч жінок стоять на захисті України. Понад 42 тисяч з них — жінки-військовослужбовці", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, під час проведення загальної мобілізації в Україні можуть вручити повістки чоловікам від 18 до 60 років. В нашій державі вже понад рік діє воєнний стан. Варто відзначити, що мобілізації підлягають чоловіки незалежно від того, чи вони мають військовий досвід. Так, з 1 червня мобілізувати можуть три категорії чоловіків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.06.2023 15:25