Фото: bahmut.in.ua

Кому можуть вручити повістку з 1 червня: названо три категорії чоловіків

Під час проведення загальної мобілізації в Україні можуть вручити повістки чоловікам від 18 до 60 років. В нашій державі вже понад рік діє воєнний стан.

Варто відзначити, що мобілізації підлягають чоловіки незалежно від того, чи вони мають військовий досвід. Так, з 1 червня мобілізувати можуть такі категорії чоловіків:

  • придатні та обмежено придатні за станом здоров'я під час воєнного стану чоловіки віком від 27 до 60 років без досвіду військової служби;
  • придатні та обмежено придатні за станом здоров'я під час воєнного стану чоловіки з досвідом військової служби віком від 18 до 60 років;
  • зняті та виключені з військового обліку чоловіки віком від 18 до 60 років (власники "білого квитка"), визнані придатними або обмежено придатними за станом здоров'я під час воєнного стану рішенням ВЛК, які не чинили тяжкий злочин.

Важливо пам'ятати, що чоловіки та жінки, які мають право на відстрочку за інвалідністю або за сімейними обставинами, можуть бути мобілізовані лише за власним бажанням.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем начальником Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП) під час проведення мобілізаційних заходів. За оперативними даними, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 13:55