Фото: Генштаб ЗСУ

У Міноборони розповіли про втрати росіян цього тижня: скільки окупантів ліквідували ЗСУ

Українські воїни за тиждень, з 20 по 26 листопада, ліквідували понад шість тисяч російських окупантів та знищили сотні одиниць ворожої техніки.

Про це повідомив заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

"Втрати ворога за тиждень: 6260 знищених окупантів, 672 одиниці озброєння та військової техніки", — написав він.

Загальні бойові втрати противника на 20-26.11 орієнтовно склали:

  • особового складу 6260 осіб ліквідовано;
  • танків — 78;
  • бойових броньованих машин — 113;
  • артилерійських систем — 130;
  • РСЗВ — 9;
  • засобів ППО — 9;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 146;
  • крилатих ракет — 2;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 168;
  • спеціальної техніки — 17.

втрати Росії

Інфографіка: Telegram-канал Олександра Павлюка

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку противник, за підтримки авіації, вів штурмові дії в районах Кліщіївки, Андріївки та східніше Північного Донецької області, де Силами оборони відбито сім атак. Завдав авіаційних ударів поблизу Богданівки, Кліщіївки, Торецька, Північного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії східніше Новобахмутівки, південніше Новокалинового, Сєверного, Степового, Авдіївки та Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 24 атаки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Сєверне, Нетайлове, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито чотири атаки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося близько 10 населених пунктів Донецької області, серед них Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.

На Запорізькому напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Гуляйполе, Левадне, Чарівне, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку противник обстріляв з артилерії місто Херсон. Ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала три удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. 
Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, 26 листопада радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що час війни України з Росією, її тривалість та фінал визначаються волею та ресурсами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.11.2023 20:36