Фото ілюстративне зі соцмереж

У Міноборони відповіли, чи можна піти до рекрутингового центру після отримання повістки

В Україні військовозобов'язані можуть скористатись послугами рекрутингового центру навіть після отримання повістки. Там громадяни матимуть можливість підібрати частину та посаду.

Таку заяву зробив уповноважений представник Міністерства оборони Олексій Бежевець. 

Він підкреслив, що сам факт отримання першої повістки, тобто запрошення фактично в територіальний центр комплектування для оновлення облікових даних, не є перешкодою допомогти особі рекрутуватися.

Представник Міноборони також наголосив, що такі випадки у мобілізаційному процесі не поодинокі. Бежевець пояснив, що отримавши повістку, громадянин має право звернутися до рекрутингового центру як доброволець з проханням підібрати конкретну військову частину та посаду.

"Людина приходить в ТЦК не з повісткою — "я прийшов мобілізуватися", а безпосередньо вже з рекомендаційним листом — "як доброволець я прийшов, будь ласка, в конкретну частину, на конкретну посаду оформляйте мене". І це передбачено всіма директивними документами, безпосередньо вказано в законі", — йдеться у заяві представника Міністерства оборони.

Олексій Бежевець також зазначив, що рекрутингові центри можуть запропонувати військовозобов'язаним базу вакансій, які збираються безпосередньо з військових частин кожного з регіонів. І наразі, як зазначає Бежевець, база налічує понад три тисячі вакансій.

Нагадаємо, вже у вівторок, 16 липня, для військовозобов'язаних завершився 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Проте, як зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк, оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.07.2024 17:58