Фото: Telegram-канал Ганни Маляр

У Міноборони відреагували на інформацію про втрати українських військових

У Міноборони України відреагували на інформацію про нібито кількість загиблих наших військових. У відомстві наголошують, що така інформація становить державну таємницю.

Про це пише заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram. Вона наголосила, що засекречення втрат є вимогою українських військових.

"Час від часу в іноземних ЗМІ з‘являється інформація про нібито кількість наших загиблих. Тому ще раз поясню ситуацію. Під час воєнного стану ця інформація становить державну таємницю. Чому ці дані таємні? Тому що під час активної фази війни кількість загиблих і поранених противник використовує для прорахунку наших ймовірних подальших дій", — переконує Маляр.

Вона наголошує, що у військовій справі певні дії залежать від відсотка загиблих і поранених щодо загальної кількості військовослужбовців.  
Відповідно, якщо ці цифри відомі, ворог може наперед прорахувати наші дії. 

"Йдеться  не лише про загальну кількість втрат убитими та пораненими, але й про кількість втрат конкретних підрозділів та напрямків. Особливо під час боїв. Якщо у ворога буде така інформація, вони почнуть розуміти деякі наші наступні кроки. Доступ до цієї інформації має дуже обмежене коло осіб, які попереджені належним чином про кримінальну відповідальність за розголошення", — заявляє заступниця міністра оборони.

Зазначимо, що у The New York Times з'явилася публікація, де стверджується, що від початку повномасштабної війни загальна кількість убитих чи поранених українських і російських військових наближається до 500 тисяч. Втрати російських військових, за даними видання, наближаються до 300 тисяч, близько 120 тисяч загиблих і 170-180 тисяч поранених. Україна втратила  близько 70 тисяч убитих воїнів та 100-120 тисяч поранених.

Нагадаємо, за минулу добу, 19 серпня, Збройні сили України ліквідували ще 500 російських військових. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.08.23 орієнтовно склали близько 257010 осіб. Крім того, за добу знищено десятки одиниць бронетехніки ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2023 14:44