У Молдові призупинили реєстрацію судна через захід в порт Криму

30 СЕРПНЯ 2017 13:32

Влада Молдови може викреслити судно Garce і з національного реєстру суден, інформує TrueUA.

У понеділок, 28 серпня, судно Grace з реєстрацією Молдови прибуло з турецького порту Немрут в порт Севастополь анексованого Криму. Дані про захід цього судна є на сайті MarineTraffic, що відстежує переміщення суден.

За даними заступника голови служби капітана молдовського порту «Джурджулешти» Миколи МАЛІКА, у зв'язку із заходом судна Grace в закритий Україною порт на анексованому півострові, дію реєстрації судна Grace призупинено, пише NewsMaker.

«Ми призупинили на тиждень реєстрацію судна. І поінформували про це агента і власника судна. Протягом тижня вони повинні пояснити, чому опинилися в закритому України порту. Якщо відповіді не буде, то ми виключимо Grace з національного реєстру реєстрації суден», – сказав МАЛІК.

За даними служби капітана порту, власником судна Grace є однойменна компанія з Белізу. З відкритих джерел відомо, що судно було спущено на воду в 1984 році і призначене для вантажоперевезень. Його габарити складають 105 на 16 метрів, а місткість - 2972 тонни, IMO (унікальний ідентифікатор судна): 8403337.

На даний момент немає коментарів власників судна Grace або його капітана.

Події, 30.08.2017 13:32