Фото: МВС Молдови

У Молдові в озері знайшли уламки ракети: з'явилися фото небезпечної знахідки

В Молдові виявили уламки невідомої ракети. Їх знайшли в озері біля села Фарладан Каушанського району.

Про це повідомляє NewsMaker.

У Міністерстві внутрішніх справ Молдови заявили, що на місце прибули співробітники правоохоронних органів та сапери. Вони перевіряють виявлені  в озері уламки. Наразі у водоймищі тривають пошуки всіх частин ракети відновили.

"Периметр оточили, проводяться необхідні дослідження та підводні роботи", — зазначили в поліції.

Нагадаємо, у Молдові в невизнаному Придністров'ї впали уламки ракети С-300 зразка 1968 року. Вибух стався в повітрі. Частина снаряда впала в один із городів у селі Кіцкани. За попередніми даними, постраждалих немає. При цьому бойова частина ракети ввійшла в ґрунт, але не розірвалася. Вибух стався о першій годині ночі.

Зазначимо, Кишинів не може провести ретельне розслідування обставин падіння ракети в Кіцканах. Таку заяву зробила президент Молдови Мая Санду. Вона наголосила, що ракета впала в регіоні, куди не допускають представників конституційних органів влади.

Варто відзначити, що уламки російських дронів уже неодноразово виявляли і на території Румунії, що входить у НАТО. Зокрема, в районі сіл Нуферу та Вікторія в окрузі Тульча знайшли уламки російського дрона, який, імовірно, впав там після нічної атаки 13 вересня РФ по Одещині. Тоді румунська влада відправляла на місце події вертольоти військово-повітряних сил зі спеціалізованою групою на борту для проведення попередніх польових досліджень і взяття проб для експертиз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 13:19