Фото: росЗМІ

У Москві задушили розробника вакцини "Супутник V"

У Москві вбили старшого наукового співробітника НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії Андрія Ботікова. Він є одним з розробників вакцини проти коронавірусу "Супутник V".

За даними російських ЗМІ, Ботікова задушили ременем. 47-річного вченого вбив його знайомий — "29-річний молодик". Інцидент трапився 2 березня у квартирі житлового будинку на вулиці Рогова в північно-західній частині столиці РФ.

Журналісти пишуть, що загиблий перед вбивством посварився з підозрюваним. Нападника вже затримали, він визнав свою провину. Вбивця вже раніше був засуджений за тяжкий злочин.

Відомо, що Андрій Ботіков був одним із 18 вчених НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалеї, які створили "Супутник V". За розробку вакцини він нагороджений президентом РФ Володимиром Путіним. 

"Супутник V" заборонений в Україні й досі не схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Склад та результати випробовування вакцини піддавалися критиці деякими західними спеціалістами через непрозорість процесу розробки та швидке її затвердження урядом РФ.

Самі росіяни не поспішають вакцинуватися цим препаратом.

Нагадаємо, що одіозний політик Володимир Жириновський хвалився, що зробив вісім уколів "Супутником V". Однак у лютому 2022 року його госпіталізували з діагнозом "коронавірус", а через кілька тижнів він помер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 03.03.2023 16:52