Фото: Facebook Руслан Стрілець

У МОЗ розповіли про епідемічну ситуацію на півдні України

Епідеміологічна ситуація в зоні небезпеки через підрив росіянами Каховської ГЕС контрольована і стабільна. Наразі експерти не виявили небезпечних інфекційних захворювань.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.

За його словами, у зоні підтоплення постійно проводиться моніторинг води, підготовка лікарень до потенційних спалахів інфекційних захворювань. Міністр зазначив, що вода у централізованій водопровідній мережі повністю відповідає санітарним нормам і безпечна для вживання. Фахівці продовжують перевіряти воду. 

"Сьогодні ми не маємо випадків інфекційних хвороб, пов'язаних із наслідками підтоплення. Було декілька випадків гастроентероколітів, але вони навіть не з цієї території, яка потрапила в зону підтоплення. Епідситуація сьогодні контрольована, стабільна, але напружена", — заявив він.

При цьому, за словами Ляшка, у поверхневих водах у південних регіонах зафіксували перевищення мікробіологічних показників. Це свідчить про небезпеку води та її забруднення. Ляшко закликав людей не використовувати поверхневі водойми для купання, не вживати в їжу рибу у будь-якому вигляді — варену, солену, смажену, не купувати нічого на стихійних ринках біля водойм.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає. За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Відомо, внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС різко зросла кількість зниклих безвісти. У Херсонській області 35 осіб вважаються безвісти зниклими

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 11.06.2023 15:35