Фото: mil.in.ua

У МЗС розповіли, чи може Україна вступити в НАТО без окупованих територій

Членство України у Північноатлантичному альянсі буде лише за умови дотримання міжнародно визнаних кордонів. Наша держава не може вступати до НАТО частинами.

Таку заяву зробив заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс в ефірі телемарафону.

"Україна не може і не вступатиме (до НАТО, — ред.) частинами. Україна є державою, яка має міжнародно визнані кордони. Звичайно, ми приєднуватимемося до тих чи інших організацій у міжнародно визнаних кордонах", — підкреслив він.

Дипломат наголосив, що прикладом у питанні євроатлантичної інтеграції для України може бути шлях Фінляндії та Швеції. Варіант вступу через ПДЧ не підходить нашій державі.

"Ми в принципі переросли цей етап. Сьогодні Україна з військової точки зору готова до членства більше ніж деякі інші члени", — сказав Перебийніс.

Він також додав, що є й політичні вимоги, які Україна вже виконує, наближаючись до вступу в Європейський Союз.

"Тому ми думаємо, що повинні розраховувати в наближенні нашого членства в НАТО не на десятиліття, а набагато швидше", — додав заступник глави МЗС.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва у четвер запевнив, що Альянс підтримуватиме Україну на шляху до перемоги у війні з Росією. Також НАТО готує багаторічну ініціативу підтримки України після завершення воєнних дій: це поставить Україну на гідне місце в Євроатлантичній сім'ї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.04.2023 20:54