Фото: Офіс президента України

"Українське майбутнє в НАТО": Столтенберг відзначився гучною заявою у Києві

НАТО підтримуватиме Україну на шляху до перемоги у війні з Росією. Також Альянс готує багаторічну ініціативу підтримки України після завершення воєнних дій: це поставить Україну на гідне місце в Євроатлантичній сім'ї.

Таку заяву зробив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг під час виступу на Саміті міст та регіонів 20 квітня у Києві.

"Ще з лютого минулого року Альянс надав безпрецедентну військову підтримку на 65 млрд євро, яка була необхідна для того, щоб вигнати росіян із вашої країни. Тепер ми готуємо підтримку у вигляді літаків, броньованої техніки — вона змінить ситуацію на фронті. Альянс підтримує також Україну десятками мільярдами євро на харчові продукти, медицину, обладнання для розмінування", — сказав він.

Генсек НАТО також розповів, як його розчулив візит Бучі, а також проблеми, які чекають на Альянс у майбутньому, а саме розмінування українських територій.

"Але Україна буде не сама на цьому шляху. В НАТО ми також фокусуємось на потребах України після війни. Важливіше за все — нам потрібно зробити, щоби Росія ніколи не воювала з Україною. НАТО зараз працює над багаторічною ініціативою підтримки України. Це допоможе вам пройти від ери радянської доктрини до НАТОвського обладнання й політики. Це буде повна співпраця з НАТО і це поставить Україну на достойне місце в Євроатлантичній сім'ї. Українське майбутнє в НАТО", — додав Столтенберг.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, який вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ прибув в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.04.2023 15:35