Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся зі Столтенбергом у Києві: що важливого обговорили (відео)

У четвер, 20 квітня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві, який вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ прибув в Україну.

Про це гарант повідомив у Telegram.

"Цей візит — перший за час повномасштабної війни — ми трактуємо як знак, що Альянс готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною — главу амбітних рішень", — зазначив президент.

Очільник держави зазначив, що вони обговорили чотири основних питання.

"Перше  "Рамштайн", засідання, яке відбудеться завтра, та рішення, яких очікуємо від партнерів. Передусім це стосується збройної підтримки наших активних дій. Друге  звернувся до пана Генерального секретаря із проханням допомогти нам подолати стриманість партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії, бронетехніки",  розповів гарант.

Третє питання  це Вільнюський саміт НАТО, який, за словами президента, може стати історичним. І четверте  гарантії безпеки для України, для українців на шляху до НАТО. 

"Дякую за початок наших переговорів. Впевнений, будемо й надалі разом утверджувати мир в Україні, в усій Європі та світі",  резюмував Зеленський.

Варто зауважити, що зараз лідери беруть участь у Міжнародному саміті міст та регіонів, який проходить у Києві.

Міжнародний саміт міст та регіонів

Скріншот з відео

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва із робочим візитом. Він взяв участь у церемонії вшанування загиблих українських воїнів на Михайлівській площі в центрі Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.04.2023 15:05