Фото: соцмережі

У Німеччині анонсували передачу 20 БМП Marder для України

Німецький уряд доручив компанії Rheinmetall організувати постачання в Україну 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Замовлення було розміщене в березні 2024 року, а його вартість достеменно невідома. 

Як повідомляє прес-служба Rheinmetall, модифікація 1A3 Marder, про яку йдеться в замовленні, оснащена інтегрованим лазерним далекоміром, що дозволяє ефективно і точно знищувати цілі. Трік у березні компанія поставила Україні перші два десятки таких БМП. Відтоді було поставлено ще кілька партій, й кожна з них вимірюється двозначними цифрами.

У компанії зазначили, що БМП Marder, яку розробили для Бундесверу, і досі використовується німецькою армією. Ця БМП є однією з найбільш перевірених часом машин подібного типу. Marder неодноразово модернізували, що забезпечило підвищення бойової ефективності машини. Проте, варто зазначити, що на озброєнні Бундесверу зараз перебуває понад 300 БМП Puma, які являють собою найновіше покоління цих машин та поступово витісняють з озброєння німецької армії відносно застарілі БМП Marder.

У Rheinmetall додають, що компанія придбала у Бундесверу БМП 1A3 Marder. Вона за власний кошт розпочала проводити роботи з капітального ремонту цих машин ще навесні 2022 року. Відтоді відповідні роботи ведуться на підприємствах компанії в містах Унтерлюсс та Кассел.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Німеччина ініціювала пошук систем ППО Patriot для УкраїниВідповідна інформація була оголошена на зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 00:17