Фото: NUCA

У Німеччині створили камеру, яка здатна "роздягнути" будь-яку людину

У Німеччині дизайнери Матіас Веф і Бенедикт Гросс створили камеру під назвою NUCA, яка здатна "роздягати" людей. Пристрій працює зі штучним інтелектом, який за лічені секунди генерує оголене фото будь-якої людини.

Про це повідомляє 404Media.

Наразі прототип NUCA є надрукованою на 3D-принтері камерою зі встановленим ширококутним 37 міліметровим об'єктивом. Коли камера робить фотографію, вона надсилає її на сервер, який своєю чергою використовує спеціальний класифікатор, що аналізує фото. Класифікатор розробили творці камери спеціально для цього пристрою. Він текстом описує стать, вік та расу людини. Потім ці дані використовуються як інструкція для штучного інтелекту, завдяки якій він перетворює отриманий текст в зображення оголеного тіла. Розробка також використовує інструмент заміни обличчя з відкритим кодом, щоб додати обличчя з фотографії до створеного штучним інтелектом зображення оголеного тіла.

Весь процес від моменту, коли камера робить знімок, до моменту, коли вона показує створене штучним інтелектом оголене тіло, займає приблизно 10 секунд.

Творці NUCA запевнили, що їм цікава реакція людей на цей проект.

"Першій жінці, якій я показав це, не знала, що таке deepfakes. Вона була справді шокована. Інші люди, як мої друзі, вважали, що це надзвичайно весело та надзвичайно смішно, і хотіли пограти з ним і зробити багато фотографій. Можна сказати, що реакції людей на проект різні", — каже Матіас Веф.

Самі ж розробники називають NUCA "спекулятивним дизайнерським і мистецьким проектом", присвяченим небезпеці, яку створюють сучасні моделі штучного інтелекту.

Нагадаємо, що в листопаді Кембриджський словник оголосив "галюцинувати" словом 2023 року. Цей термін набув додаткового нового значення, пов’язаного з технологією штучного інтелекту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 10.04.2024 04:12