Фото ілюстративне. Джерело: enovosty

У німецькій землі Гессен не видаватимуть документи певній категорії українських чоловіків

Українським чоловікам мобілізаційного віку не видаватимуть проїзний документ для поїздок за кордон у німецькій федеральній землі Гессен. Такий документ зазвичай замінює закордонний паспорт у разі його відсутності.

Про це повідомило видання DW із посиланням на відповідь міністерства праці та соціальних справ Гессена. Таким чином відомство відреагувало на запит депутатської фракції правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини".

"Відомства у справах іноземців Гессену, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок за кордон. Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби", — зазначили в міністерстві.

За інформацією місцевої влади, в Гессені проживає майже 20 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку — від 18 до 60 років.

Як пояснили у міністерстві праці та соціальних справ Гессену у відповідь на запит "Альтернативи для Німеччини", "вербувати людей для участі в оборонній кампанії проти Росії та, таким чином, заохочувати їх до повернення на батьківщину є зрозумілими інтересами України".

На інтернет-порталі з надання адміністративних послуг Гессена вказано, що німецькі проїзні документи, які замінюють закордонні паспорти, можуть видаватися громадянам інших країн лише в особливих виняткових випадках, оскільки це порушує паспортний суверенітет іншої країни. Такий документ можуть видати, якщо особа може довести, що у неї немає паспорта або документа, що його замінює, і вона не має можливості його отримати. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально.

Міністр внутрішніх справ федеральної німецької землі Гессен Роман Позек вважає, що земельні уряди повинні допомогти Україні з поверненням чоловіків мобілізаційного віку, які виїхали.

Нагадаємо, у травні стало відомо, що одразу в декількох регіонах Німеччини розглядали можливість повернення до України чоловіків призовного віку, щоби допомогти Києву з мобілізацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2024 11:55