Фото: Instagram / imrankhan.pti

У Пакистані після затримання екс-прем'єра спалахнули протести

У Пакистані 9 травня спалахнула хвиля протестів. Це сталося після того, як Антикорупційна агенція країни заарештувала колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана, звинувативши його в хабарництві. Прихильники політика вийшли на вулиці міст.

Про це інформує Reuters і Associated Press. Внаслідок сутичок між активістами та поліцейськими загинула щонайменше одна людина.

Напередодні арешту армія заявила, що Хан неодноразово звинувачував старшого військового офіцера в начебто спробі організувати його вбивство. Також екс-прем'єр-міністр нібито звинувачував колишнього головнокомандувача у причетності до його усунення від влади торік. Військові Пакистану заперечували такі заяви Хана.

Місцева влада трьох із чотирьох провінцій Пакистану видала наказ про заборону усіх зібрань. Після сутичок із поліцією прихильники Хана заблокували низку головних доріг. У деяких містах штурмували військові будівлі. 

Нагадаємо, у квітні на північному заході долини Сват у Пакистані напередодні вибухнув склад із боєприпасами управління по боротьбі з тероризмом. Щонайменше 13 людей загинуло. Крім того, 50 людей отримали поранення. Однією з версій інциденту називали закорочення в електромережі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.05.2023 05:22