Фото: Генштаб

У Пентагоні заявили про початок основного етапу контрнаступу України, — NYT

Цієї середи 26 липня на південному сході України, на думку іноземних журналістів, розпочався основний етап контрнаступу. Вони посилаються на зведення з південної лінії фронту у Запорізькій області. 

Про це пише The New York Times.

Видання стверджує завдяки джерелам у Пентагоні, що "тисячі українських військовослужбовців, які пройшли підготовку та оснащення на Заході і досі перебували в резерві, вливаються у перестрілку". Тож можна констатувати, припускають у NYT, що "початковий" етап контрнаступу, який розпочався ще два місяці тому завершився. Як доказ наводять заяви представників Міноборони, які говорили про те, що контрнаступ ще не йде на повну силу.

Зазначимо, що Володимир Зеленський заінтригував заявою у вечірньому зверненні 26 липня. Мовляв, що на фронті "дуже непогані результати", але подробиці стануть відомі пізніше.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, бійці Збройних сил України, імовірно, прорвали російські оборонні позиції на південь від Оріхова в Запорізькій області. Нібито українські військові розпочали велику механізовану контрнаступальну операцію на заході Запоріжжя.

Також речник Генштабу Андрій Ковальов зазначав, що українські військові продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках. Бійці Збройних сил України закріплюються на досягнутих рубежах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 10:26