Фото: France24

У Південній Кореї скоїв "самогубство" робот, який працював у мерії

У столиці Південної Кореї Сеулі робот, який виконує функції адміністративного офіцера, припинив працювати після того, як кинувся зі сходів.

Як повідомляє France24, міська рада оголосила, що у середу, 26 червня, робот впав із двометрових сходів.

За словами свідків, робот-офіцер кружляв в одному місці, наче там щось було, перш ніж впасти зі сходів. Проте точна причина падіння все ще з’ясовується. Чиновник міської ради зазначив, що цей робот допомагав зі щоденним доставленням документів, рекламою міста для жителів. Зазначається, що фрагменти розбитого робота були зібрані та проаналізовані компанією-виробником.

"Офіційно це була частина мерії, одна з нас. Він працював старанно", — зазначає чиновник.

На відміну від інших роботів, які зазвичай можуть використовувати лише один поверх, цей робот мав змогу викликати ліфт і пересуватися поверхами будівлі самостійно.

За даними видання, цей робот почав працювати у торік у серпні, він був одним із перших роботів, яких використовували таким чином у місті. Розробив його каліфорнійський стартап Bear Robotics. Він працював з дев'ятої ранку до шостої вечора та мав власну картку державного службовця. Варто додати, що, за даними Міжнародної федерації робототехніки, у Південній Кореї найвища щільність роботів у світі. На кожні 10 працівників-людей припадає один промисловий робот.

Нагадаємо, 23 червня прес-служба компанії Samsung повідомила про випуск лімітованої серії розумних кросівок Shortcut Sneaker, які дозволяють керувати смартфоном за допомогою рухів ногами. Особливість кросівок у тому, що вони мають датчики руху, які дозволяють користувачам керувати смартфоном за допомогою танцю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 02.07.2024 03:36