Фото ілюстративне зі соцмереж

У Північній Кореї здійснили запуск балістичної ракети з гіперзвуковою боєголовкою

У неділю, 14 січня, Ракетне управління Північної Кореї (КНДР) провело випробувальний пуск твердопаливної балістичної ракети середньої дальності з гіперзвуковою керованою боєголовкою.

Про це повідомило державне інформаційне агентство КНДР KCNA.

Зазначаться, що ракета, яка була запущена з району Пхеньяну, пролетіла приблизно 1000 кілометрів від східного узбережжя країни.

Стверджується, що метою випробувань була перевірка планомірних та маневрених характеристик гіперзвукової керованої бойової частини середньої дальності та надійність багатоступеневих твердопаливних двигунів великої тяги. Збройні сили Південної Кореї заявляють про те, що запуск ракети пройшов успішно. Снаряд впав за межами виключної економічної зони Японії.

"Випробувальний вогонь жодним чином не вплинув на безпеку якоїсь сусідньої країни й не мав жодного відношення до регіональної ситуації", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Російська Федерація може отримати від Північної Кореї новий тип балістичних ракет. КНДР планує й надалі проводити випробування зброї для ескалації напруженості на тлі виборів у США та Південній Кореї. За словами міністра оборони Республіки Корея Шин Вон Сіка, КНДР може провести випробування твердопаливних балістичних ракет середньої дальності вже у січні та запустити ракету дальнього радіуса дії під нормальним кутом для ескалації й без того високої напруженості напередодні ключових виборів у Південній Кореї та Сполучених Штатах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.01.2024 09:20