Фото: Getty images

У Польщі зробили нову заяву про заборону на імпорт агропродукції з України

Голова комітету із закордонних справ польського Сейму Радослав Фогель заявив, що його країна заборонила імпорт агропродукції з України з метою захисту польських виробників.

Про це він сказав в інтерв'ю PAP.

Чиновник переконує, що ЄС дозволяє країнам-членам приймати такі рішення у низці ситуацій, "у тому числі пов'язаних з безпекою".

"Це дії, які вживаються не проти когось, і треба чітко розуміти, що це не дії проти України. Україна має нашу підтримку, і ми розуміємо, наскільки для неї важливо виграти війну. Але ми маємо вжити заходів, щоб захистити своїх виробників, своїх фермерів та свій ринок", — сказав він.

Фогель сподівається, що рішення стане поштовхом для Єврокомісії "виступати разом в інтересах держав-членів". Він зазначив, що у схожій ситуації перебувають Угорщина, Словаччина, Болгарія та Румунія. 

Нагадаємо, Європейська комісія відреагувала на заборону імпорту Угорщиною та Польщею сільськогосподарської продукції з України. В ЄС не схвалюють односторонні рішення.

Раніше в уряді Угорщини заявили, що прагнуть представляти інтереси угорського фермерського товариства, а тому запроваджують тимчасову заборону на імпорт агропродукції з України. Йдеться насамперед про зерно, насіння олійних культур, а також деяку іншу сільськогосподарську продукцію.

Також польський уряд заборонив імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України. Чиновники вважають, що так захищають польський аграрний сектор. До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м'ясо птиці. Заборона діятиме до 30 червня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 17.04.2023 15:38