Фото: "Радіо Свобода"

У Повітряних силах розповіли, куди цілили окупанти під час нічної атаки

У п'ятницю, 21 червня, під час нічної атаки окупанти намагалися атакувати критичну інфраструктуру України. Усі ракети було знищено силами протиповітряної оборони.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, окупанти здійснили пуски о 01:00 у напрямку Кіровоградської та Херсонської областей. Метою атаки були об'єкти критичної інфраструктури, проте ППО збила всі цілі. Також Євлаш наголосив, що росіяни не використовували ударні дрони, але захисники готуються до різних сценарії, які може використати Москва. 

"Ресурси навіть у такої великої країни не є безлімітними. Крім того, на третій рік війни росіяни вже розуміють, що не так просто в деяких випадках атакувати об'єкти, оскільки ми також вживаємо заходів для убезпечення наших інфраструктурних об'єктів від нападів противника", — додав речник.

Євлаш зазначив, що росіяни намагаються "промацувати" українську ППО. Саме тому вони застосовують різні методи: як комбіновані атаки, так і інші. Зі свого боку українські військові намагаються маневрувати наявними силами, щоб відбивати атаки.

"Як от цієї ночі ми бачили лише керовані ракети. Інколи ворог робить паузи, взагалі не атакує. Тому це така собі гра на виснаження. Вони намагаються знайти слабкі шпарини в той час, як ми намагаємося маневрувати наявними силами й засобами аби відбивати ці атаки", — наголосив Євлаш.

Нагадаємо, 10 червня Євлаш повідомляв, що війська країни-агресорки регулярно змінюють тактику атак на інфраструктуру України. Зокрема, ворог корегує висоту та швидкість ракет і дронів. За його словами, Силам протиповітряної оборони необхідно більше установок та різного типу боєприпасів для того, аби краще захищати територію країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 10:34