Ігор Клименко. Джерело: МВС

Скільки людей щоденно намагаються втекти з України: відповідь міністра МВС

Щодня українські прикордонники затримують десятки людей, які намагаються у незаконний спосіб перетнути державний кордон у напрямку країн Євросоюзу.

Про це розповів очільник Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю "Радіо Свобода". Посадовець наголосив, що не всі чоловіки, яких представники ДПСУ і поліціянти затримують у прикордонній зоні, втікають від мобілізації.

"Ми затримуємо людей не тільки безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, які розташовані за 5-10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей кожного дня. Буває 10, буває 20, буває 30", — сказав міністр.

За його словами, йдеться не лише про осіб, яких хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, чи подолати гори. Зокрема, на такі кроки йдуть люди, які намагаються перетнути державний кордон по підробних документах.

"Це достатньо великий процент, приблизно 15% таких наших громадян (від загальної кількості втікачів за кордон, — ред.)", — наголосив Ігор Клименко.

Міністр відмовився озвучити статистику загальної кількості затриманих на кордоні військовозобов'язаних у період від початку великої війни. За словами Клименка, це закрита інформація.

"Я її не скажу (статистику втікачів, — ред.), тому що ці цифри на сьогодні закриті й вони не відображають реальний стан справ, тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15-20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри рахуємо", — резюмував міністр.

Нагадаємо, 13 червня на Одещині прикордонники затримали вантажівку. В її причепі виявили 41 чоловіка, які таким чином намагалися доїхати до кордону з Молдовою.

Раніше речник ДПСУ повідомляв, що за час воєнного стану викрито понад 480 злочинних груп, які займалися організацією незаконного перетину державного кордону. Він зауважив, що прикордонних щодня затримують людей, які намагаються перетнути західний кордон у незаконний спосіб.

Також у Чернівецькій області чоловіків, яких затримали на кордоні через спробу незаконного перетину, відправлятимуть одразу до територіальних центрів комплектування. Це робитимуть прикордонники разом із поліцейськими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.06.2024 22:24