Фото: "АрміяInform"

У Повітряних силах пояснили, як отримують інформацію про зліт російських МіГів

Україна отримує інформацію про зліт МіГів в глибині території Росії від партнерів, адже власна радіолокаційна розвідка зосереджена на відстеженні ворожої авіації на тимчасово окупованих територіях, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, чому росіяни часто підіймають в повітря літаки МіГ.

"Вони піднімаються далеко в тилу Росії. Я думаю, що той самий аеродром Саваслейка, їм треба, щоб перевірити ППО, мабуть, підлітати ближче. Мабуть, ППО краще відстежує літак Су-24 — це розвідник, який постійно перебуває в акваторіях обох морів і з півночі, от він власне і проводить цю розвідку. Ми нашими радіолокаційними станціями, на жаль, не можемо фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону. Тому власне інформацію про зльоти МіГів, про їх перебування в повітряному просторі Росії, про те, чи заряджені вони ракетами, чи ні ми отримуємо від наших партнерів", — зазначив військовий.

Ігнат пояснив, що є інформація розвідувальна, а є інформація від партнерів. Також Україна має свою радіолокаційну розвідку. За його словами, польоти, перш за все, пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків.

"Таким чином, навчання пілотів — це безперервний процес і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони "натаскують" їх. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, що впливає на нашу економіку і на наш психологічний стан, ворог це прекрасно розуміє", — пояснив Ігнат.

Він зауважив, що останнім часом спостерігаються короткотривалі тривоги. Зокрема, напередодні було шість повітряних тривог.

"Раніше МіГи літали до 1,5 години... Зараз просто зліт-посадка", — зазначив речник.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат пояснив, чому Україна зменшуватиме парк бойової авіації. Так, за його словами, українські Сили оборони роблять ставку на якісну, сучасну та високоточну зброю. Тому з чотирьох типів тактичної авіації в майбутньому залишиться не більш ніж два. Ігнат додав, що наразі на озброєнні українських ВПС перебувають чотири основні типи тактичної авіації, які в майбутньому планують замінити на один-два типи, і вони виконуватимуть різні функції ударної авіації. Ігнат також наголосив, що Повітряні сили потроху виводитимуть стару радянську техніку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2023 00:03