Фото: Вікіпедія

Росія імітує злети МіГів у Білорусі: яка мета

Росія та Білорусь почали імітувати зліт винищувача МіГ-31К під час зльотів літаків інших типів. Зокрема 10 лютого військові проводили тренувально-імітаційні вильоти.

Про це свідчать дані "Беларускі Гаюн". 

Моніторингова група зазначає, що в п’ятницю, 10 лютого, з аеродрому Мачулищі зафіксували два групових вильоти авіації РФ. Однак вони мали декілька "дивацтв". Зокрема — МіГи не повернулися на аеродром.

"Можна було подумати, що МІГи відлетіли до РФ або впали в болото, але ситуація інша. Вильоти авіації справді були і джерела про них повідомляли, за що вкотре дякую кожному, але вчора вранці до Мачулищ з Барановичів прилетіла група винищувачів. Протягом дня ці винищувачі робили зльоти з аеродрому Мачулищи і звук зльоту був дуже схожий на зльоти МіГ-31К та А-50", — стверджує моніторингова група.

"Гаюн" припускають, що внищувачі з Барановичів на аеродромі в Мачулищах проводили тренувально-імітаційні вильоти. І, ймовірно, мета була зімітувати зліт МіГ-31К при зльоті стандартного винищувача типу Су.

"Різні фактори говорять про те, що наша теорія вірна і в цьому випадку вкрай складно було відрізнити Су від МіГ без візуального спостереження (яке неможливо через туман, сніг, дощ і т.д.)", — наголосили в групі.

Нагадаємо, ввечері 9 лютого розпочався масований ракетний удар РФ по Україні. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Внаслідок атаки російських загарбників 10 лютого постраждали 12 українців. Також зруйновано житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2023 17:38