У Раді Безпеки ООН пройшов брифінг по Сирії

28 ВЕРЕСНЯ 2017 15:32

Вчора в ході брифінгу в Раді Безпеки Спеціальний посланець Генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура нагадав про створення чотирьох зон деескалації в Сирії і повідомив, що восьмий раунд міжсирійських переговорів під егідою ООН пройде не пізніше кінця жовтня або початку листопада.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.  

Точна дата його проведення доки не визначена. «Обговорення в Аммані і зустрічі в Астані привели до створення чотирьох зон деескалації - на півдні Сирії, в Східній Гуте, на півночі провінції Хомс і в провінції Ідліб.   

Зараз, завдяки зусиллям, з'явилися ще дві так звані «зони деконфліктації» - в районі міста Афрін і в східному Каламуне», - сказав Стаффан де Містура.   

Він додав, що, незважаючи на ці досягнення, ситуація в Сирії - дуже нестабільна. Стаффан де Містура виразив стурбованість у зв'язку з тим, що, після зустрічі в Астані, «ан-Нусра» активізувала своє настання в провінціях Ідліб і Хама, де зараз ведуться важкі бої.   

Триває обстріл міст, що знаходяться під контролем уряду, в провінціях Хама і Латакія.   

«Я також стурбований важкими боями в інших районах. Ситуація, таким чином, зовсім не ідеальна. Проте ми можемо сказати, що створення зон деескалації - важливий крок в зусиллях із скорочення масштабів насильства», - сказав Спеціальний посланець. 

 

Світ, 28.09.2017 15:32