Фото: ТСН

"Серед них вже є поранені й загиблі": у Раді розповіли, скільки ув'язнених долучилось до ЗСУ

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко заявив, що у Збройних силах України вже служать 3800 ув'язнених.

Як повідомляє "Українська правда", посилаючись на слова посадовця, наразі попит на мобілізацію серед ув’язнених зменшився, адже більша частина вмотивованих людей уже вступили на службу.

"3800 ув’язнених уже в ЗСУ. Більшість із них нещодавно завершили навчання, але серед них уже є і поранені, і загиблі", — наголосив Костенко.

За словами посадовця, загалом вдасться мобілізувати до війська близько п'яти тисяч ув‘язнених. Він додав, що державі потрібно створити можливість для мобілізації громадян, які перебувають у СІЗО. На його думку, це дасть змогу залучити до служби ще більше людей.

Зазначимо, що не всі ув'язнені зможуть потрапити на фронт. Це залежите від тяжкості вчинення злочину. Відтак, на службу не допустять тих засуджених, які, відбувають покарання за:

  • злочини проти основ нацбезпеки України;
  • умисне вбивство двох або більше людей, або вбивство з особливою жорстокістю, або поєднане зі зґвалтуванням чи сексуальним насильством;
  • злочини проти статевої свободи та недоторканості;
  • злочини, пов’язані з тероризмом;
  • порушення правил дорожнього руху у стані сп’яніння, якщо воно спричинило смерть кількох людей;
  • вбивство або замах на вбивство правоохоронця чи військовослужбовця;
  • особливо тяжкі корупційні злочини

Нагадаємо, у травні речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін повідомляв, що засуджені українці, які будуть мобілізовані до лав Збройних сил України нестимуть службу у спеціальних підрозділах. Рішення про мобілізацію буде залежати не тільки від ув'язненого, а й від рішення суду та висновку ВЛК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 16:35