Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Рада знову продовжила воєнний стан і мобілізацію: до якого терміну діятиме цей правовий режим

У вівторок, 23 липня, Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію ще на 90 днів. Цей правовий режим діятиме щонайменше до 9 листопада цього року.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Парламентарі підтримали законопроекти №11434 та №11433, які сьогодні зареєстрував у парламенті президент Володимир Зеленський.

Зокрема, рішення про продовження дії воєнного стану підтримали 339 нардепів.

Голосування за воєнний стан і мобілізацію

Джерело: Telegram-канал Ярослава Железняка

"Далі потрібен тільки підпис президента", — зауважив Ярослав Железняк.

До речі, це вже 12 раз Верховна Рада України ухвалює рішення про продовження дії цього правового режиму в країні. Раніше повідомлялося, що його продовжать із 12 серпня ще на 90 днів, а саме до 9 листопада.

Як відомо, воєнний стан — це особливий правовий режим, який вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності.

Він передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини та громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Нагадаємо, що на початку липня Кабінет міністрів України вніс зміни до правил проведення публічних закупівель. Вони покликані підвищити безпеку учасників торгів, зменшити можливості для зловживань замовників і розширити перелік підстав для закупівель без відкритих торгів на період воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 13:14