Фото ілюстративне зі соцмереж

В Україні знову продовжать воєнний стан і мобілізацію: на який термін

Президент Володимир Зеленський і Верховна Рада України незабаром знову продовжать термін дії воєнного стану та мобілізації. Ймовірно, це відбудеться щонайменше до 9 листопада 2024 року.

Про це повідомив народний депутат України від фракції "Голос" Ярослав Железняк. Він зазначив, що президент Володимир Зеленський подасть до Верховної Ради два законопроекти — про продовження воєнного стану та загальної мобілізації.

Він нагадав, що зараз воєнний стан діє до 11 серпня 2024 року.

За словами нардепа, голосування в парламентському комітеті та Раді відбудеться наступного тижня, ймовірно, 22-25 липня. Таким чином і воєнний стан, і мобілізацію можуть продовжити на 90 днів, тобто до 9 листопада 2024 року.

Ярослав Железняк наголосив, що відбудеться вже 12 голосування Верховної Ради за продовження воєнного стану та мобілізації.

Як відомо, воєнний стан — це особливий правовий режим, який необхідний органам влади та військовим для ширших повноважень для захисту країни від ворога. Мобілізація спрямована на набір до Сил оборони військовозобов'язаних.

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив під час брифінгу на форумі з питань безпеки в Аспені, що американська підтримка України має тривати, попри можливі зміни в Білому домі після президентських виборів у США. Потрібно закінчити справу, адже плани російського диктатора Володимира Путіна знищити Україну зазнали краху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2024 12:12