Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У рашистів виник дефіцит техніки для евакуації поранених, — ISW

Російські загарбники відчувають дефіцит військової техніки для евакуації своїх поранених. Ідеться про тих солдатів, які вели бойові дії на лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомили у звіті аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Вони зазначили, що Збройні сили України та російські війська під час боїв у Херсонській області ефективно використовують ударні безпілотники.

Також підрозділи російської армії, які ведуть бойові дії на лівому березі Дніпра, продовжують стикатися з нестачею техніки, необхідної для евакуації поранених у тил.

При цьому російські й українські війська в цьому районі останніми тижнями переважно проводять позиційні бої. Українським силам вдалося зберегти свої позиції у Кринках і навколо населеного пункту, попри спроби контратак з боку росіян у цьому районі.

Інші ключові висновки ISW

  • Президент України Володимир Зеленський 19 грудня дав прес-конференцію за підсумками року, під час якої прокоментував небажання Росії вести переговори, свою впевненість у майбутній допомозі Заходу та можливу майбутню мобілізацію в Україні
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Міноборони приділятиме пріоритетну увагу продовженню війни в Україні та навчанню новосформованих частин
  • Російські війська підтвердили наступ на північний схід від Куп'янська, на північ від Бахмута та на південний захід від Авдіївки, вони продовжили позиційні зустрічні бої на всій лінії зіткнення
  • Шойгу заявив, що російські військові мають намір набрати до 745 тисяч контрактників до кінця 2024 року.

Нагадаємо, раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Росія суттєво посилила військову присутність у Білорусі. Зокрема, білоруські військові за підтримки Москви розгорнули декілька батальйонів і тактичних груп у двох областях країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.12.2023 08:49