Фото: Володимир Гройсман. Джерело – znaj.ua

У Росії "арештували" Клімкіна і Гройсмана: що їм "шиє" московський суд

Московський суд заочно арештував колишніх прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Термін так званого "арешту" становить два місяці.

Відповідне повідомлення опублікував Басманний районний суд Москви.

Вони звинувачуються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів та методів ведення війни).

"Клімкін і Гройсман оголошено у міжнародний розшук", — йдеться у повідомленні російського суду.

Також суд Москви обрав запобіжний захід екс-міністру фінансів України та командувачу військ оперативного реагування, генерал-лейтенанту ЗСУ заочно.

Постановами Басманного районного суду міста Москви Шлапаку Олександру Віталійовичу, Довганю Ігорю Андрійовичу, кожному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на строк два місяці.

Як зазначає московський суд, термін обчислюється з їх екстрадиції на територію Російської Федерації, чи з їх затримання на території РФ.

Їх росіяни також звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів та методів ведення війни).

Раніше стало відомо, що міністерство внутрішніх справ Росії оголосило у розшук українського президента Володимира Зеленського. В Офісі президента України порадили росіянам пошукати "совість і здоровий глузд".

Нагадаємо, що наприкінці березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці очільника Служби безпеки України Василя Малюка у справі "про публічні заклики до тероризму". Його також оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

У Міністерстві закордонних справ України переконані, що оголошення МВС Росії в розшук президента України Володимира Зеленського, є "свідченням відчаю" російської державної машини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 13:43