Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Росії двоє підлітків намагалися підпалити гелікоптер Мі-8, — ЗМІ

У Росії 16-річні підлітки намагалися підпалити гелікоптер Мі-8 на території військового аеродрому "Кряж", що розташований у Самарі. Інцидент трапився 17 квітня.

Про це повідомив депутат держдуми РФ Олександр Хінштейн.

"Співробітники Самарського УФСБ та військової контррозвідки спільно з оперативниками ГУМВС встановили та затримали гарячими слідами зловмисників, які 17 квітня намагалися підпалити гелікоптер Мі-8 на території військового аеродрому "Кряж" (на щастя, невдало)", — написав він у Telegram.

За його словами, ними виявилися двоє 16-річних старшокласників із Тольятті (Самарська область, Росія). Вони нібито "зізналися, що діяли за завданням спецслужб України та раніше вже організовували інші диверсії та теракти на території регіону".

Депутат держдуми також зазначив, що з початку 2024 року підлітки підпалили дві релейні шафи у селі Борівка, вежу стільникового зв'язку в Тольятті та недіючий поїзд на залізничній станції "Жигулівське Море".

"ЗСУ СК Росії з ЦВО порушено кримінальну справу за статтею про теракт. Обох зловмисників затримано", — додав Хінштейн.

Нагадаємо, 17 квітня ГУР заявило, що на аеродромі "Кряж" у російській Самарі знищено радянський багатоцільовий вертоліт Мі-8. Його використовують як десантний, транспортний, медичний гвинтокрил, машину для радіоелектронної боротьби, повітряний командний пункт, встановлювач мін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.04.2024 16:10