Фото: росЗМІ

У Росії оголосили про завершення весняного призову: скільки набрали новобранців

У суботу, 15 липня, Міноборони Російської Федерації оголосило, що весняний призов громадян на військову службу завершено. В Збройні Сили РФ та інші військові формування направлені 147 тисяч осіб.

Про це повідомляє пропагандистське агентство ТАСС.

Міноборони країни-агресора звинувачує країни Заходу в діях, спрямованих на зрив призову і дискредитацію армії РФ та відзначає роботу військових комісаріатів. Мовляв, вони виконали завдання "в складній обстановці, в умовах негативного впливу з боку зарубіжних засобів масової інформації". 

"До цього моменту, як повідомляється, більшість військовослужбовців за призовом зараховані в навчальні з'єднання і військові частини, де протягом п'яти місяців мають отримати військово-облікову спеціальність. Особливу увагу приділили комплектуванню наукових, науково-виробничих і спортивних рот. У наукові та науково-виробничі роти було направлено близько 490 молодих хлопців, а в спортивні роти близько 200 осіб, членів збірної Росії з олімпійських видів спорту", — стверджують у міністерстві.  

Зазначимо, що навесні українська розвідка констатувала, що ворог збирається призвати 400 тисяч контрактників і 147 тисяч строковиків.

Нагадаємо, за даними ГУР, Україна знає про плани Росії щодо створення нових корпусів, нових дивізій на своїй території. Однак ще є питання наявності чи відсутності в них сучасного озброєння. Окупанти продовжують мобілізацію, адже їм необхідно поповнювати втрати, які вони несуть на нашій території. Це робиться більш вибірково, більш приховано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 13:27