Фото: Єгор Гузенко / соцмережі

У Росії повідомили про смерть "воєнкора" "Тринадцятого": що відомо про окупанта

Російські пропагандистські пабліки повідомляють про нібито загибель "воєнкора" Єгора Гузенка з позивним "Тринадцятий". Окупант 11 березня перестав виходити на зв'язок.

Зокрема, російський паблік "ВДВ за Честность и Справедливость" написав, що є "погані новини". А пропагандистський Telegram-канал "Поздняков 3.0" також зазначив, що є інформація про загибель Гузенка. Там повідомили, що "Тринадцятий" не відповідає на приватні повідомлення. Про загибель Гузенка свідчать й коментарі до цього посту: там активно обговорюють смерть "воєнкора".

Ідентичну інформацію оприлюднив Telegram-канал "Пионер запаса": там пишуть, що "Тринадцятий" помер. Проте зазначається, що ця інформація наразі не підтверджена.

Російські пабліки повідомляють про загибель Єгора Гузенка з позивним Тринадцятий

Скріншот з російського Telegram-каналу

Цікаво, що українські блогери також зазначили, що перевіреного підтвердження інформації про загибель Гузенка поки немає.

Українські блогери радіють загибелі воєнкора Тринадцятого

Скріншот з Telegram-каналу Сергія Стерненка

Що відомо про"Тринадцятого"

Єгор Гузенко сповідує ультраправі погляди, веде свій Telegram-канал, у якому висвітлює російське вторгнення в Україну. Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що "воєнкор" може мати відношення до страти українського військового. У мережі він активно публікував натяки та заклики до подібних розправ.

Окупант родом зі Ставропілля, служив у повітряно-десантних військах РФ. У 2015 році вступив до лав терористів "ДНР", взявши собі позивний "Тринадцятий". Він воював у Сирії та фігурував у кількох бійках на території Росії, а у 2021 році вистрілив з газового пістолета в обличчя перехожому в центрі Санкт-Петербурга.

Нагадаємо, у вересні 2023 року у тимчасово окупованому Донецьку загинув зрадник України Геннадій Дубовий. Так званого "воєнкора", який воював за терористів "ДНР", задавили на смерть.

Також у листопаді пропагандист каналу "Росія 24" Борис Максудов помер дорогою до лікарні. Він отримав поранення нібито внаслідок удару українських військових по окупантах на Запорізькому напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.03.2024 22:22