Фото: armyinform.com.ua

У Росії проблеми з ракетами "Калібр": британська розвідка пояснила нюанси

Росія має проблеми з логістикою, і тому в окупантів є труднощі з використанням крилатих ракет "Калібр". Через ефективні удари Збройних сил України Чорноморський флот був змушений перекинути кораблі до Новоросійська.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії у соцмережі Х.

Аналітики наголошують, що здатність Чорноморського флоту Росії використовувати свою базу в Новоросійську для перезавантаження кораблів крилатими ракетами, ймовірно, стане суттєвим фактором оперативної ефективності флоту.

"Традиційно російські окупанти перезаряджалися крилатими ракетами у Севастополі. Але тепер це стало небезпечно через українські атаки. Тепер Росія стане більше покладатися на Новоросійськ. Проте існує ймовірність того, що РФ перестала застосовувати "Калібри" через логістичні проблеми у Новоросійську", — йдеться у зведенні.

Водночас Росія, ймовірно, прагнутиме прискорити подолання таких проблем, щоб морські крилаті ракети були залучені у зимовій кампанії ударів по Україні.

Нагадаємо, російські окупанти вже тривалий час не запускають ракети з моря по Україні. Це пов'язано із тим, що рашисти були змушені передислокувати до Новоросійська свої носії крилатих ракет. За словами речника Військово-Морських сил Дмитра Плетенчука, російські загарбники не можуть завантажувати "калібри" в Новоросійську, адже логістики для обслуговування ракетоносіїв там немає. 

Додамо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські ракетні обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.11.2023 13:20