Фото: armyinform.com.ua

Чому Росія тривалий час не атакує з Чорного моря: пояснення військових

Російські окупанти вже тривалий час не запускають ракети з моря по Україні. Це пов'язано із тим, що рашисти були змушені передислокувати до Новоросійська свої носії крилатих ракет.

Про це повідомив речник Військово-Морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

За словами речника ВМС, російські загарбники не можуть завантажувати "Калібри" в Новоросійську, адже логістики для обслуговування ракетоносіїв там немає. 

"Ворог був вимушений передислокувати до Новоросійська свої носії крилатих ракет, проте логістика, яка обслуговує ці носії, залишилась в Севастополі. Ви спостерігаєте таку велику паузу у використанні ракет, тому що зараз ворог стикнувся з проблемою відсутності логістики", — заявив Дмитро Плетенчук.

Відтак, допоки окупанти цю проблему не вирішать, то застосовувати ракети вони не можуть. Водночас рашисти очікують зимового періоду і накопичують ракети, тож оборонно-промисловий комплекс не може їм поставити зброю в потрібній кількості.

"Або ж їм треба переходити до Севастополя, щоб зарядитись. А це для них небезпечно. Ну і звісно, вони зараз накопичують ракети", — говорить речник.

Нагадаємо, 13 листопада Росія вивела на бойове чергування у Середземне море один ракетоносій. Існує загроза обстрілу.

Додамо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснював, що російські ракетні обстріли зараз суттєво залежатимуть від погодних умов. Окупанти будуть корегувати свою тактику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 09:54