Фото: ФСБ РФ

У Росії вбили двох громадян Казахстану чере нібито підготовку теракту: Астана почала розслідування

Комітет національної безпеки Казахстану (КНБ) розпочав досудове розслідування після публікацій про те, що співробітники силових структур Росії вбили двох громадян сусідньої країни під час нібито спроби організації теракту у РФ.

Про це йдеться на сайті відомства, пише "Медуза".

Ще 7 березня ФСБ заявила про запобігання теракту в синагозі в Москві, який, як стверджувалося, готували бойовики осередку ІДІЛ в Афганістані — "Вілаят Хорасан". 

"Під час затримання терористи чинили збройний опір співробітникам ФСБ і в результаті були нейтралізовані вогнем у відповідь", — повідомила російська спецслужба.

За місцем проживання вбитих підозрюваних, заявили у ФСБ, знайшли вогнепальну зброю, боєприпаси та компоненти для виготовлення саморобного вибухового пристрою. Управління ФСБ по Калузькій області порушило кримінальну справу щодо підготовки до теракту.

Одним із перших про те, що вбито громадян Казахстану, повідомило видання Astra. За словами його джерел, перестрілка ФСБ з ймовірними терористами сталася вранці 7 березня в селі Коряково Калузької області. В результаті було вбито двох підозрюваних — 35-річного Сабіта Аширалієва та 32-річного Джанібека Таскулаєва, які приїхали до Росії 28 лютого.

"Казахстанське громадянство та виїзд цих осіб до Росії підтверджуються. За вказаним фактом КНБ ведеться досудове розслідування. Перевірка здійснюється у тісному контакті з ФСБ у рамках чинних каналів співробітництва", — повідомив Комітет національної безпеки Казахстану, після публікацій російських ЗМІ.

Варто зазначити, що імен казахстанців відомство не назвало.

Раніше посольство Сполучених Штатів Америки у Росії та Міністерство оборони Великої Британії попередили про можливі теракти в Москві протягом 48 годин.

Нагадаємо, у 2 березня пропагандисти повідомляли, що у місті Карабулак в Інгушетії (суб'єкт Російської Федерації, який входить до складу Північно-Кавказького федерального округу) сталася перестрілка між спецпідрозділом Федеральної служби безпеки та "бойовиками". Останні начебто планували теракти у людних місцях в Інгушетії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 19:14