Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У Росії заявили про перестрілку між силовиками ФСБ та "бойовиками": що відомо

Ввечері у суботу, 2 березня, у місті Карабулак в Інгушетії (суб'єкт Російської Федерації, який входить до складу Північно-Кавказького федерального округу) сталася перестрілка між спецпідрозділом Федеральної служби безпеки та "бойовиками".

Інформація про це з'явилася у російських пабліках та ЗМІ. Вказується, що оперативники ФСБ заблокували у багатоквартирному будинку "бойовиків" "Ісламської держави", а у місті було оголошено режим контртерористичної операції.

Самі ж російські пропагандисти писали, що "бойовики" начебто планували теракти у людних місцях в Інгушетії.

"Бойовики в інгушському Карабулаку під час спроби затримання відкрили вогонь по силах правопорядку, правоохоронці вступили в бій зі злочинцями", — йдеться у повідомленні.

Пізніше в Управлінні ФСБ в Інгушетії заявили, що в мережі поширюється "недостовірна інформація щодо контртерористичної операції в Карабулаку". Там також нагадали про кримінальну відповідальність за це.

Нагадаємо, що у Росії набирають обертів протести родичів мобілізованих, попри зусилля Кремля придушити їх та заблокувати можливе розгортання ширшого громадського руху по всій країні напередодні президентських виборів. Американські аналітики вважають, що цензурування і дискредитація владою таких постань підкреслюють відчайдушне прагнення Кремля припинити діяльність рухів, особливо напередодні президентських виборів у Росії в березні 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.03.2024 02:03