У Росії заявили про нову атаку безпілотників

Міноборони Росії вночі 16 вересня заявило про атаку безпілотників. За даними відомства, безпілотні літальні апарати російська протиповітряна оборона нібито збила над територіями Калузької та Тверської областей.

Про це міноборони Російської Федерації пише у Telegram. Там припускають, що два безпілотники літакового типу нібито цілились у об'єкти на території РФ.

"16 вересня в нічний час припинено спробу зробити атаку двома БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Черговими засобами ППО українські безпілотні літальні апарати знищено над територіями Калузької та Тверської областей", — йдеться у повідомленні.

Відомо, що у ніч на 12 вересня рашисти поскаржилися на атаку безпілотників на місто Рильськ Курської області. Губернатор Курської області Росії Роман Старовойт у Telegram написав, що з безпілотника буцімто скинули вибуховий пристрій. За його словами, тоді ніхто не постраждав, лише пошкоджено фасади та вибито кілька шибок у двох будинках. Через годину після першої атаки Старовойт повідомив про повторну атаку безпілотника на вулиці Леніна. Цього разу в адміністративній будівлі нібито було пошкоджено дах і вибиті шибки у вікнах.

Нагадаємо, раніше російський пропагандист Володимир Соловйов влаштував істерику через повідомлення про атаки на Росію. Він закликав росіян зберігати інформаційну тишу та не публікувати фото і відеоматеріали про влучання по об'єктах на території РФ.

У нещодавньому звіті американського Інституту вивчення війни вказувалося, що удари по тилових районах Російської Федерації можуть загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту. Аналітики вважають, що атаки на російський тил погіршують моральний дух окупаційних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 08:22